Zelfverwarmende maaltijden zijn ontwikkeld voor een bepaald aantal gerechten. Hierbij is rekening gehouden met de houdbaarheid van producten en er is gekeken naar de doelgroep. Ben je benieuwd welke gerechten te koop zijn als zelfverwarmende maaltijd? Lees dan snel verder.

Doelgroep en verkooppunten

De zelfverwarmende maaltijden zijn te koop bij meer dan honderd tankstations door heel Nederland. Hiermee wordt meteen de belangrijkste doelgroep aangesproken voor de maaltijden, namelijk vrachtwagenchauffeurs en mensen die veel onderweg zijn.

Zelfverwarmende maaltijden

Je kunt kiezen uit verschillende maaltijden, zoals chili con carne of kip-curry. Je kunt de maaltijden verhitten zonder externe verwarmingsbron en je kunt ze houdbaar houden zonder koelsysteem. Het systeem maakt gebruik van verhitting afkomstig van de exothermische reactie tussen calcium en water. De werkelijke warmtebron is gescheiden van de maaltijd en bevindt zich aan de onderkant van de verpakking. Na verhitting blijft de verpakking nog ongeveer vijftien minuten warm, zodat de maaltijd op temperatuur blijft. De verpakking is energie neutraal en de gebruikte componenten zijn van gerecycled materiaal. Het bestek zit verpakt bij de maaltijd, zodat je ook onderweg optimaal kunt genieten van een lekker diner.