Lassie is ooit begonnen in Wormer bij de pellerij van de broers Albert en Jacob Adriaan Laan. Vanuit hun eigen silo is Lassie uitgegroeid tot de nummer één op het gebied van rijst en granen in Nederland, en maken ze nog steeds gebruik van dezelfde silo! Je kent Lassie waarschijnlijk van de bekende toverrijst, maar tegenwoordig is er veel meer. Het ruime assortiment zorgt altijd voor een heerlijke basis voor jouw maaltijd. Van rijst voor paella en risotto tot half volkoren en biologische rijst: Lassie heeft het allemaal!

Duurzaamheid

Duurzaamheid is voor Lassie een belangrijk thema. Ze blijven werken aan hun producten en processen om continu te blijven vernieuwen. Zo stelt Lassie steeds hogere eisen aan de producten en boeren waarmee zij samenwerken. Op deze manier zorgt Lassie voor heel veel blije mensen en een blije wereld. Samen met de boeren zorgt Lassie ervoor dat de rijst uit andere contineten per boot naar de fabriek verscheept wordt, wat natuurlijk een stuk duurzamer is dan het inzetten van vliegtuigen en of vrachtwagens.

Doe inspiratie op bij het blog van Lassie

Ook jij wilt natuurlijk iedere dag lekker en gevarieerd eten. Het kan best lastig zijn om ieder dag weer een prachtig gerecht op tafel te zetten zonder dat het gaat vervelen. Gelukkig biedt Lassie de oplossing met een blog. Op dit blog vindt je lekkere eenpansgerechten, handige lifehacks met rijst en zelfs rijstdesserts! Wist jij bijvoorbeeld dat je klusgereedschap roestvrij kunt houden met behulp van rijst? Rijst absorbeert vocht uit de lucht, waardoor roest geen kans krijgt. Handig!

Heerlijke recepten op het blog van Lassie

Op het blog van Lassie vind je naast allerlei handige tips ook veel recepten. Lassie houdt van koken zonder al te veel gedoe, net als wij. De recepten op het blog vertellen je bijvoorbeeld hoe je gemakkelijk een heerlijk eenpansgerecht op tafel zet. Dat scheel jou ook weer afwas!

Probeer bijvoorbeeld eens een risotto: de koningin van de eenpansgerechten! Terecht, want dit super lekkere gerecht is vrij makkelijk te bereiden. Tip: Kijk eens welke ingrediënten je nog in de keuken hebt liggen en verwerk deze in je risotto. Dan ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig! Eet smakelijk!