Wanneer we thuis de vaat moeten doen spreekt het voor zich dat we daar lang niet altijd veel zin in hebben. Toch is het iets dat moet gebeuren. Dit geldt niet alleen voor thuis, maar ook voor in uw horecazaak. Een professionele vaatwasmachine kopen kan er gelukkig voor zorgen dat u bijvoorbeeld geen extra personeel onder de arm dient te nemen voor het reinigen van uw vuile vaat. Op het ogenblik dat u er aan denkt om een professionele vaatwasmachine aan te schaffen zult u direct kunnen concluderen dat er op de markt behoorlijk wat verschillende opties zijn terug te vinden. Afhankelijk van uw keuze zult u ook rekening moeten houden met een bepaald kostenplaatje. In ieder geval, gaat u eveneens een professionele vaatwasmachine kopen, maar is het voor u niet helemaal duidelijk welk type toestel voor u nu precies de beste keuze is? Dan kan de informatie hier op deze pagina u daar zonder twijfel bij helpen!

Welke professionele vaatwasmachine kopen?

Iedereen die op zoek is naar een professionele vaatwasmachine om aan te schaffen zal meteen kunnen vaststellen dat er op de markt heel wat verschillende soorten toestellen zijn terug te vinden. Voor welke van deze verschillende vaatwassers u uiteindelijk zult kiezen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij niet alleen aan de energiezuinigheid, maar ook aan bijvoorbeeld de capaciteit welke is vereist voor uw professionele vaatwasmachine. Om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk de juiste keuze maakt hebben we de verschillende soorten toestellen alvast even uitgebreid voor u op een rijtje gezet. 

1.) Enkelwandige- of dubbelwandige vaatwassers

In eerste instantie zijn er de zogenaamde enkelwandige- en dubbelwandige vaatwassers. Het betreft hier vaatwasmachines welke niet alleen over een hoogwaardig karakter beschikken, maar bovendien doorgaans ook nog eens een optimale fabrieksgarantie weten te garanderen. Door gebruik te maken van één van deze vaatwasmachines is het niet alleen mogelijk om te kunnen rekenen op een hoge capaciteit, maar ben je ook verzekerd van een korte wascyclus en van een uitermate efficiënt energie- en waterverbruik. Enkele bekende merken die enkelwandige- en dubbelwandige vaatwassers op de markt hebben gebracht zijn onder meer Diamond, Modular en Gastro M. 

2.) Glazenspoelmachines

Bij een professionele vaatwasmachine kopen kunt u ook zeker kijken in de richting van een zogenaamde glazenspoelmachine. Het betreft hier zoals de naam reeds laat vermoeden een vaatwasmachine welke specifiek in het leven is geroepen voor het reinigen van glazen. De capaciteit van deze toestellen kan sterk variëren, namelijk van 30 tot zomaar even 60 manden per uur. Wilt u dus met andere woorden voorkomen dat u extra personeel moet inschakelen louter en alleen voor het wassen van uw glazen? In dat geval is dit type van professionele vaatwasmachine kopen voor u ongetwijfeld de moeite waard om te overwegen! 

3.) Doorschuifvaatwassers

Wilt u een professionele vaatwasmachine kopen om te gebruiken in een grootkeuken? In dat geval heeft u uiteraard nood aan een grote capaciteit. Doorschuifvaatwassers kunnen u deze als geen ander bieden. Hun capaciteit bedraagt tot wel 60 korven per uur waardoor het mogelijk is om een enorme hoeveelheid aan vuile vaat binnen korte tijd te verwerken. Let wel, belangrijk hierbij is om rekening te houden met het al dan niet aanwezig zijn van verstelbare poten. Zijn deze aanwezig? Dan is het namelijk mogelijk om het toestel perfect in te stellen op werkhoogte. Dat is in de praktijk echt wel mooi meegenomen. 

Meer informatie over professionele vaatwasmachines? Kijk dan hier.