Zelf een high tea organiseren en vrienden uitnodigen? Wat een ontzettend leuk idee! Maar wat komt er allemaal kijken bij het thuis organiseren van een high tea? Hieronder meer informatie over het zelf organiseren van een high tea, zodat je ervoor kunt zorgen dat je thuis een heerlijk high tea op tafel zet voor familie of vrienden.

Hoeveel per persoon

Hoeveel personen heb je uitgenodigd voor de high tea bij jou thuis? Reken er maar op dat een gemiddeld persoon ongeveer negen a tien kleine high tea hapjes eet. Dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Zitten er ook mannen in dat gezelschap? Dan dien je uit te gaan van iets meer hapjes per persoon om er zeker van te zijn dat je voldoende hapjes hebt.

Soorten hapjes

Verdeel je soorten hapjes in een deel zoet en een deel hartig. Denk bij zoet bijvoorbeeld aan bonbons, macarons, brownies, cake, mini taartjes en chocolademousse. Denk bij hartig aan wraps, scones, soepje, mini snackje, mini quiche en bladerdeeghapjes. Zo weet je zeker dat je voor ieder wat wils in huis hebt.

Boodschappen doen

Uiteraard kun je alle hapjes zelf maken, maar je kunt ze ook deels bij de bakker kopen of een high tea box in Amersfoort laten bezorgen als je daar woont. Zo is een gedeelte van de hapjes al kant-en-klaar afgeleverd en kun je een deel van de hapjes altijd zelf nog maken. Dat scheelt je heel veel werk en gedoe.

Voorbereiding 

Een high tea wordt over het algemeen ’s middags gehouden. Zorg er dus voor dat je tijdig begint met de voorbereidingen voor je high tea. Denk er bijvoorbeeld aan dat de tafel tijdig gedekt is inclusief borden, bestek, theeservies en tafeldecoratie. Dit scheelt je veel onnodige stress op het laatste moment als je de laatste hapjes gaat bereiden of warm maken. Was de high tea uiteindelijk een groot succes, maar wil je volgende keer toch weer zonder rommel thuis op een leuke locatie genieten van een high tea? De leukste high tea locaties bij jou in de buurt vind je gemakkelijk online.