Ingrediënten

  • 250 gram verse mango in kleine stukjes gesneden
  • 50 milliliter water
  • 250 gram aardbeien in kleine stukjes gesneden
  • 8 blaadjes fijngesneden, verse munt
  • 25 gram chiazaad
  • Potjes om de jam in te bewaren

Bereidingstijd

30 minuten

Bereidingswijze

  • Doe de mango en het water in de blender en maak het tot puree.
  • Doe de mangopuree, de aardbeien en de kunt in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Zet het vuur laag en roer voorzichtig voor ongeveer vijf minuten. 
  • Voeg het chiazaad toe en roer goed door.
  • Laat het mengsel nog twee minuten doorkoken.
  • Vul de potjes tot net onder de rand. Draai de deksel vast en zet het potje tien minuten op zijn kop.
  • Draai het potje vervolgens om en laat de jam afkoelen. Bewaar in de koelkast.