Koffie wordt ook wel het zwarte goud genoemd en dat is natuurlijk niet voor niks. Er is toch niets heerlijkers dan een lekker warm kopje koffie na een lange wandeling of een sterk bakje tijdens je dagelijkse werkzaamheden om goed gefocust te blijven? Wanneer jij je koffie ook drinkt, het is altijd genieten. En met deze tips kun jij nog meer genieten van jouw lekkere bakje. 

Tip 1: Kies de juiste bonen

Koffiebonen bepalen de smaak van de koffie. En elke boon heeft weer een verrassend andere smaak. Door verschillende koffiebonen uit te proberen, kom je erachter welke smaak jij het lekkerst vindt. Mocca D’or Koffie is een koffiemerk met een rijk uitgebreid assortiment koffiebonen. Dankzij de vele verschillende smaken is er altijd wel eentje die het best bij jou en jouw stemming past. Soms kun je zelfs een proefpakket aanvragen, met hierin de verschillende smaakbelevingen. Zo kun je eenvoudig uitproberen welke smaak het best bij jou past.

Tip 2: Kies het juiste koffiemoment

Een lekker kopje koffie om de dag mee te starten of een sterk bakje rond een uur of drie om weer even bij de les te zijn. Ook in de avond is een kopje koffie heerlijk om te ontspannen op de bank. Wetenschappers hebben onderzocht wanneer je het best iets anders dan een kopje koffie zou kunnen nemen. Ze ondervonden dat je van je kopje koffie het meest kunt genieten wanneer je het drinkt op het juiste moment drinkt en dat is niet tussen 8 en 9 uur ‘s ochtends bijvoorbeeld, maar ook niet tussen 12 en 13 uur en 17.30 en 18.30 uur. Om deze tijd kun je beter iets anders dan koffie nemen. Buiten deze tijden is een kopje koffie zeker aan te raden en kun je daar dan ook optimaal van genieten.

Tip 3: Een gezamenlijke koffiepauze

Koffie smaakt beter wanneer je het samen drinkt. Door bijvoorbeeld op je werk een koffiepauze met je collega’s in te plannen, smaakt je koffie dan ook nog veel beter. Of nodig een vriendin uit en ga lekker kletsen met elkaar terwijl jullie een kopje koffie drinken. Op deze manier ontspan je je beter en geniet je nog meer van de koffie.

Tip 4: Drink je koffie op de juiste plek

Koffie smaakt nog beter wanneer je het drinkt op een fijne plek. Zo kun je bijvoorbeeld in huis een gezellig koffiehoekje creëren. Heerlijk bij de kachel in een lekkere fauteuil smaakt jouw koffie nog lekkerder. Op kantoor kun je ervoor kiezen je kopje koffie achter de computer te drinken, maar waarom zou je er niet extra van genieten door het te drinken op een speciaal ingerichte plek hiervoor? Op kantoor kun je bijvoorbeeld een koffiecorner inrichten, waar je niet alleen het koffiezetapparaat vindt, maar ook een tafeltje waar jij met je collega even een break kunt nemen. Ook dan smaakt jouw koffie nog lekkerder!