Voor veel mensen is het lastig om lekkere en gezonde maaltijden voor onderweg te vinden. Eten vanuit huis is niet altijd ongekoeld houdbaar, maar laat daar nu juist een handige oplossing voor zijn. Lees snel verder!

Zelfverwarmende maaltijd

Er bestaat een systeem waardoor je maaltijden kunt verhitten zonder externe verwarmingsbron en houdbaar kunt houden zonder koelsysteem. Het systeem maakt gebruik van verhitting afkomstig van de exothermische reactie tussen calcium en water. De werkelijke warmtebron is gescheiden van de maaltijd en bevindt zich aan de onderkant van de verpakking. Na verhitting blijft de verpakking nog ongeveer vijftien minuten warm, zodat de maaltijd op temperatuur blijft. De verpakking is energie neutraal en de gebruikte componenten zijn van gerecycled materiaal.

Ideaal voor onderweg

Het spreekt voor zich dat dit systeem zich uitstekend leent, wanneer je graag een warme en gezonde maaltijd mee wilt nemen. Een lange kantoordag, een late vergadering of een late shift, met de zelfverwarmende maaltijden kun je altijd en overal warm en gezond eten.